Jelenlegi hely

Nemzetközi babamaszázs nap- június 7.

"Szeretetteljes érintés, ami megváltoztatja az életet". Június 7.-e a Nemzetközi babamasszázs napja.

A Magyar Gyermekmasszázs Egyesülete valamint az IAIM (International Association of Infant Massage) június 7-én ünnepli a Nemzetközi babamasszázs napot, ami a babamasszázs megalkotójának Vimala McClure születésnapja. A babamasszázsnak évezredekre visszanyúló történelme van, ami anyáról gyermekre szállt. A babamasszázs erősíti a köteléket anya és baba között, oldja a stresszt, fejleszti és stimulálja a babát, továbbá az egészségére is pozitív hatással van.
Az érintés az első szeretet nyelv, amit megtanulnak a kisbabák. A felgyorsult világukban a szeretetteljes érintés még inkább kiemelt fontossággal bír, hogy kialakuljon a kötődés, ami végigkíséri majd a gyermeket egész életén át. A babamasszázs ehhez nyújt eszközt, hogy erősítse a kötődést, szülők és a babák jobban megismerjék egymást, ezen felül rengeteg pozitív hatása van, ami kihat a babára valamint a környezetére is.

A babamasszázst Vimala McClure az Indiai-, és a Svéd masszázs, a jóga és a reflexológia ötvözésével alkotta meg. Az általa kifejlesztett mozdulatsort ma már a világ 100 országában, évente több százezren sajátítják el.

„A 27 éves pályafutásom alatt megtapasztalhattam, hogy a babamasszázs mikre képes! A babamasszázs mindig a baba „engedélyével” zajlik és olyan varázslatos dolog, ami beépülve a család életébe megkönnyíti és örömtelivé varázsolja a kisbabás család mindennapjait. A nap bármelyik szakában lehet masszírozni, a lényeg, hogy zárjuk ki a külvilágot és összpontosítsunk a babánkra. Már újszülött korban el lehet kezdeni a masszázst mivel rengeteg pozitív hatása van, hasfájás csökkentésére, az alvás minőségére és a szoptatás támogatására. Amit még ki kell emeljek, hogy koraszülött babáknál is lehet alkalmazni, a szeretetteljes érintésnek köszönhetően ezeknek a babáknak gyorsabban gyarapodik a súlyuk és ezáltal előbb haza mehetnek a kórházból” - nyilatkozta a téma kapcsán Némethné Gregor Judit, a Magyar Gyermekmasszázs Egyesület elnöke, IAIM tréner.

„Természetesen a nyűgős vagy fokozott igényű kisbabák esetén is segítséget nyújt a babamasszázs, abban, hogy harmónia és egyensúly a babák és a szülők között megértve annak szükségleteit és támogatva a kicsiket” - tette hozzá az elnökasszony.

A babamasszázs jótékony hatásai:

A babamasszázs a kellemes testi élményen túl rengeteg pozitívumot ad a babának. Hozzájárul az egészségének megőrzéséhez, és a testi-lelki jólétéhez. Anyukáknak önbizalmat ad, az apukáknak lehetőséget arra, hogy jobban megismerjék gyermeküket, továbbá be lehet vonni akár nagyobb testvért is, hogy ezzel is erősítsük a köztük lévő kapcsolatot.

További előnyei:
•    A masszírozással stimuláljuk a baba bőrét, a légző keringési rendszert, a nyirokkeringési rendszert, javítja a vérkeringést, az emésztést, segíti az immunrendszer működését, az érzékszervek és az izomrendszer fejlődését.
•    Oldja a stresszt a babában és az anyukában is.
•    Javítja az alvás minőségét.
•    Kiegyensúlyozottabbak és nyugodtabbak lesznek a babák.
•    Segíti a mozgás fejlődést.
•    Hozzájárul a hasfájás csökkentéséhez
•    Csökkenti a fogzási fájdalmat.
•    Ráadásul a masszírozás következtében oxitocin termelődik, ami hozzájárul ahhoz, hogy könnyebben tudjon az édesanya szoptatni és támogatja Őt a nyugalomban.

A babamasszázs alatt a szülő megérti a baba jelzéseit és képes lesz igényeire megfelelően reagálnia baba testi és lelki szükségleteire. Mivel a babamasszázsnak a szeretetteljes érintésnek igazoltan nincs negatív hatása így a szülők ezzel egy biztosan jó dolgot nyújtanak a babájuknak saját szerető kezükkel minden újszülött és kisbaba első szeretet nyelvén a szeretetteljes érintés által.

„Annak érdekében, hogy a szülőknek megfelelően meg tudjuk tanítani a babamasszázs lépéseit és át tudjuk adni a hozzá tartozó tudást, egy 5 alkalmas tanfolyamot szoktunk tartani. A találkozásokon az okleveles oktatóink egy gyakorló babán mutatják be a masszázs lépéseit, az anyukák vagy apukák már rögtön a gyermeküket kényeztethetik a mozdulatokkal. Ez a néhány alkalom egy igazán jó program, ahova ki lehet mozdulni és az új tudás megszerzése mellett találkozni lehet más szülőkkel. Bízom abban, hogy minél többen felismerik a babamasszázs rendkívüli hatásait és olyan generációkat tudunk közösen felnevelni, akik kiegyensúlyozottak, kötődnek a családjukhoz és szeretetteljes életet tudnak élni” – mondta el végezetül Némethné Gregor Judit.

A szülők az egyesület honlapján, több mint 600 ajánlott Okleveles Csecsemőmasszázs Oktató közül tudják a lakhelyükhöz legközelebb esőt felkeresni, vagy akár telefonon is kérhetnek bővebb információt a +3630/589-3432 központi számon.

A Magyar Gyermekmasszázs Egyesülete évente több alkalommal indít Nemzetközi Okleveles Csecsemőmasszázs Oktató képzéseket egészségügyi és pedagógia végzettségű szakemberek számára, amelyre a  www.magye.hu oldalon tudnak bejelentkezni az érdeklődők.
Szeretetteljes érintés kihívás

Kihívás:

A Nemzetközi babamasszázs nap alkalmából a Magyar Gyermekmasszázs Egyesülete szeretné felhívni a figyelmet a szeretetteljes érintés fontosságára. Ezzel a céllal 2024.06.03-2024.06.09 között egy kihívást hirdetnek a közösségi média felületeken. A kihívás lényege, hogy minden nap meg kellene ölelni valakit minimum 8 másodpercig és erről kellene egy-egy képet posztolni és ellátni az alábbi #-el: #ölelnijó #szeretteljeserintes #nemzetkozicsecsemomasszazsnap #magye #babamasszázs.

Hogy miért pont 8 másodpercig kellene, hogy tartson az ölelés? Mert ennyi idő kell ahhoz, hogy oxitocin hormon termelődjön a szervezetünkben, aminek köszönhetően boldogabbnak érezhetjük magunkat.

További információ:
Kósa-Jónás Fanni Okleveles Csecsemőmasszázs Oktató
06 30 668 5253
jonas.fanni@gmail.com
www.magye.hu

Némethné Gregor Judit
Nemzetközi Csecsemőmasszázs tréner
MAGYE elnök
info@magye.hu
+3630/5893432
www.magye.hu

 

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Rázva, keverve... jeges tea és kávé italok forró napokra

Rázva, keverve... jeges tea és kávé italok forró napokra

A nagy nyári melegben gyakran úgy érezzük, hogy könnyebb lenne egy kávéval, vagy teával. Forró helyzetekre jól jön néhány jeges korty akár mindkettőből.
Bolhazsákok és könyvmolyok

Bolhazsákok és könyvmolyok

Emlékszel még gyerekkorodból az összebújós meseolvasásokra? Az első kiböngészett betűkre, mikor végre összeállt egy szó? A takaró alatt zseblámpával olvasott regényekre? A könyvek világába belépés élménye egy életre elkísér bennünket.
Így lesz ügyes kezű gyereked

Így lesz ügyes kezű gyereked

Sok szülő csak az iskolaérettségi vizsgálatok során szembesül azzal, hogy óvodás gyermekének a rajzkészsége, vonalvezetése még nagyon távol áll attól, amilyen készségekre az első osztályban szüksége lesz. Kézenfekvőnek tűnhet ilyenkor színezők és feladatlapok garmadájával elárasztani a gyereket, ám a mozgások finomodásához nem erre van szükség.
Grillszezonban az édességet is együk grillezve!

Grillszezonban az édességet is együk grillezve!

A gyümölcsök magas cukortartalma szinte kiabál a grillezésért. Imádnivaló ízt ad a finom karamellizált réteg mindenféle gyümölcsnek.
Ugrás az oldal tetejére