Jelenlegi hely

Karácsonyi könyvajánló és nyereményjáték aa Budapestimamival

Itt az ünnepi időszak és vele együtt a kérdés: mi kerüljön a karácsonyfa alá? Ehhez adunk egy kis segítséget a Kolibri Kiadó legújabb téli újdonságaival, amelyek közül az ovistól a kisiskoláson át a kamaszokig minden gyereknek találhatsz izgalmas, vicces, állatos, betyáros vagy épp megható történetet.  Egy kis szerencsével meg is nyerheted a neked tetsző könyvet! ››

Olvasni gyerekjáték! – Könyvek a kicsiknek és nagyoknak

3+ éveseknek

Disney 100 - Egy évszázad csodái

Az idén 100 éves Disney egy gyönyörű mesekönyvbe válogatta össze klasszikus és új történeteit. A család, barátság, kedvesség, kaland és bátorság csodáit megelevenítő kötetben Az oroszlánkirálytól kezdve a Jégvarázson át az Encantóig helyett kapott minden olyan mese, amiket immár generációk hívhatnak a kedvenceiknek.
További infó ››

Disney Adventi Mesekalendárium

Ünnepi visszaszámlálás 24 minikönyvvel. A 24 varázslatos és időtlen történetet rejtő adventi kalendáriummal minden napra jut egy Disney-mese, hogy teljes legyen az ünnepi készülődés.
További infó ››

6+ éveseknek

Geronimo Stilton: Barátom, a kis herceg

Geronimo a Rágcsáló Hírek főszerkesztője, de nemcsak írni, olvasni is nagyon szeret, egyik kedvenc regénye Antoine de Saint-Exupéry híres műve, A kis herceg. Legújabb könyvében pedig nem más jelenik meg a félős pacák… vagyis pocok előtt, mint a kis herceg barátjával, a rókával, hogy a segítségét kérje a hervadozó rózsája megmentésében.
További infó ››

Tea Stilon: A hűség záloga – Elveszett kincsek nyomában 3.

Tea Angyalai a szépséges Verona városában újabb nyomra bukkannak, amelyet a lenyűgöző múltbéli régésznő, Aurora Beatrix Lane hagyott hátra a Hét Kincs felkutatása során. Az öt egérlányt elbűvöli a Hűség Zálogának legendája, a mesés ékszeré, amelyet Rómeó ajándékozott szerelmesének, Júliának. Mindent elkövetnek, hogy megtalálják!
További infó ››

Helen Peters: Jázmin és a megmentett kismalac és Jázmin és a megmentett kiskacsa

Jázmin anyukája állatorvos, édesapja állattenyésztő, nem csoda, hogy a kislány is nagyon szereti az állatokat. Van két cicája, a tanyán rengeteg a birka és a szarvasmarha, ám Jázmin legnagyobb bánatára malacok nincsenek. Valahányszor megpróbálja meggyőzni apját, hogy tartsanak disznót, ő elmagyarázza, hogy ez miért nem jó ötlet. Ám aztán megérkezik Gomba... majd pedig Pötty.
További infó ››

Kiki Thorpe: Mágikus Maximus

Két lánytestvér. Két kívánság. És egy mágikus ló... Maddie és a húga, Evie nemrég költöztek családjukkal a nagyvárosból a Patanyom Tanya nevű birtokra. Maddie arról álmodik, hogy egyszer saját lova lesz. Evie-t inkább a hercegnők érdeklik, a végtelenségig tudná hallgatni a kedvenc tündérmeséit. De csalódottan kell szembesülniük azzal, hogy a tanyán nincsenek sem lovak, sem mesebeli hercegnők. Varázskút viszont van...
További infó ››

10+ éveseknek

Fiala Borcsa: Bakonyi zsiványok

Időutazás, a téli Bakony és betyárok. Mi kellhet még egy unalmas online oktatásra kényszerült fiúnak ahhoz, hogy sutba vágja a laptopot, és belevesse magát élete legnagyobb kalandjába? Hát bizony, semmi. Bíró Kadosa egy percig sem kell gondolkodik, betyárnak áll, nem is sejtve, hogy ezzel alapozza meg későbbi nemzetközileg is elismert történész karrierjét. 
További infó ›› 

Felfedezések könyve – Elképesztő felismerések, amelyek megváltoztatták a világot

A felfedezések segítenek értelmezni a körülöttünk lévő világot. Ismerd meg a történelem több mint 40 legfontosabb tudományos áttörését, a gravitációtól a klímaváltozásig, a védőoltásoktól a fekete lyukakig. Könyvünkben találkozhatsz a világ megannyi tájáról származó tudósokkal, és megtudhatod, hogyan, mikor és miért fedezték fel mindazt, ami előremozdította a világ kerekét.

További infó ›› 

Ifjúsági könyvek

Legyél te is Wednesday!

Wednesday Addams világa borzongató és lenyűgözően sötét. A Wednesday című sorozatnak hála pedig mindenki felfedezhette ennek a gótikus életérzésnek a szépségét. A "wednesdaységet" azonban lehet tovább fokozni! Goth stílusú könyvek, filmek, zenék segítségével, valamint a főszereplő szellemességével, bölcsességével és tánctudásával mindenki a (rém)álmai királynőjévé válhat. 
További infó ›› 

Brianna Bourne: 41 nap 9 óra 42 perc

Mit tennél, ha tudnád, hogy elérkeztél az életed feléhez? Ha már csak ugyanannyi idő van előtted, mint amennyit magad mögött tudhatsz? Flint nyolc évesen érezte meg a féléletidejét, és most – 17 évesen – 41 nap 9 óra és 42 perccel a halála előtt találkozik egy lánnyal, aki nemcsak a szerelmet hozhatja el számára, de a gyógymódot is az egész emberiséget sújtó féléletidőre.
További infó ›› 

Stephan Lee: K-pop – Forradalom!

Candace Park élete gyökeresen megváltozott – gyakornokból debütálás előtt álló idollá vált, lépteit rajongók és kamerák követik. Barátjával, Jongbével ők a K-pop-világ álompárja, új lányegyüttese, a The Girls sikere garantált. A közvélemény és a K-pop-ipar egyszer a világ tetejére repítette, ám hirtelen a legmélyebb gödörbe taszítja. Mit lép Candace Park: feladja az álmát vagy forradalmat robbant ki?
További infó ›› 

Joya Goffney: Egy „jó kislány” vallomásai

A tiszteletes lánya, a tizenhét éves Monique, utálja a vallása által rárótt, lehetetlen szabályokat. Mindenki elvárja tőle, hogy megőrizze magát a házasságkötésig, ezért senkihez sem tud segítségért fordulni, amikor kiderül, hogy problémája van a szexszel. Emiatt a barátja szakít vele, ezért szövetségre lép Reggie-vel, a félreértett rosszfiúval, és a kifogástalan viselkedésű, hitbuzgó Sashával – aki meglepően sokat tud az állapotáról –, hogy együtt titokban megtalálják a megoldást. Monique szép lassan felfedezi a teste és a lelke működését, hogy mennyit ér az igazi barátság, és milyen csodálatos az elfogadó szerelem, amelyben önmaga lehet.
További infó ›› 

Emma Theriault: A lázadó Szépség – élnyomtatott kiadás

A „boldogan éltek, amíg meg nem haltak” csupán a kezdet... 1789-et írunk, és Franciaország a forradalom szélére sodródik. Belle megtörte a tündér átkát, visszaadta a Szörnyetegnek emberi alakját és visszahozta az életet Aveyon hercegségének kastélyába. Ám ezzel egyidőben Párizsban fellobban a változás lángja – csak idő kérdése, hogy a francia forradalom elérjen hozzájuk is. Az országának sorsa, szerelme és saját élete is veszélyben forog, Belle kénytelen eldönteni, készen áll-e használni a hatalmát – a varázst, amely az őt megelőző női uralkodóhoz köti –, hogy királynővé váljon.
További infó ›› 

Christa Faust&Gary Phillips: A gyilkos tréfa

Egy tragikus sorsú, szűkölködő komédiás kényszerűségből a bűn felé fordul, hogy gondoskodhasson terhes feleségéről. Első akciója során egy mérgező anyaggal teli medencébe zuhan, ami bizarr módon eltorzítja és megőrjíti - ezzel pedig megszületik Joker. A Bűn Bohóchercege évek óta járja táncát legnagyobb ellenségével, Batmannel. Miután megszökik az Arkham Elmegyógyintézetből, az agyából kipattan egy minden eddiginél kegyetlenebb terv, egy gyilkos tréfa.
További infó ››

- Budapestimami -

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Rázva, keverve... jeges tea és kávé italok forró napokra

Rázva, keverve... jeges tea és kávé italok forró napokra

A nagy nyári melegben gyakran úgy érezzük, hogy könnyebb lenne egy kávéval, vagy teával. Forró helyzetekre jól jön néhány jeges korty akár mindkettőből.
Bolhazsákok és könyvmolyok

Bolhazsákok és könyvmolyok

Emlékszel még gyerekkorodból az összebújós meseolvasásokra? Az első kiböngészett betűkre, mikor végre összeállt egy szó? A takaró alatt zseblámpával olvasott regényekre? A könyvek világába belépés élménye egy életre elkísér bennünket.
Így lesz ügyes kezű gyereked

Így lesz ügyes kezű gyereked

Sok szülő csak az iskolaérettségi vizsgálatok során szembesül azzal, hogy óvodás gyermekének a rajzkészsége, vonalvezetése még nagyon távol áll attól, amilyen készségekre az első osztályban szüksége lesz. Kézenfekvőnek tűnhet ilyenkor színezők és feladatlapok garmadájával elárasztani a gyereket, ám a mozgások finomodásához nem erre van szükség.
Grillszezonban az édességet is együk grillezve!

Grillszezonban az édességet is együk grillezve!

A gyümölcsök magas cukortartalma szinte kiabál a grillezésért. Imádnivaló ízt ad a finom karamellizált réteg mindenféle gyümölcsnek.
Ugrás az oldal tetejére