Jelenlegi hely

Átvetted már az ajándék könyvedet?

Tízezer darab ajándékkönyv került a Libri könyvesboltjaiba - a Jelenkor Kiadó új kötete a középiskolai tanulóknak, főiskolásoknak és egyetemistáknak szánt tisztelgés Térey János munkássága előtt.

A Jelenkor Kiadó 2021-ben készített először olyan, kifejezetten diákoknak szánt válogatáskötetet a Libri Könyvesboltokkal együttműködésben, melyet bevezetésnek szántak a kiadó által gondozott szerzői életművekbe. Mészöly Miklós, Nemes Nagy Ágnes, Nádas Péter és Borbély Szilárd alkotásai után most Térey János válogatott írásaival ismerkedhetnek meg a fiatal olvasók – olvasható a Nyugati tér blogon.

A kötet átvehető az érvényes diákigazolvány felmutatásával – 2024. június 3-tól, a Libri összes Könyvesboltjában országszerte és a Libri 63-as számú standjánál 2024. június 13–16. között A Budapesti Ünnepi Könyvhéten – a készlet erejéig.

Térey János, a XXI. századi magyar irodalom jelentős alkotója. Debreceni születésű József Attila- és Babérkoszorú díjjal kitüntetett író, költő, drámaíró, műfordító. Már 5 éve, hogy 2019. június 3-án tragikus hirtelenséggel elhunyt. Emléke és életműve előtt tisztelegve a Jelenkor Kiadó elkészítette az Árnyékunk útra vált című kötetet.

A szerző korai verseitől a posztumusz megjelent önéletírásáig (Boldogh-ház, Kétmalom utca. Egy cívis vallomásai) válogattak jellegzetes és kiemelkedő műveiből, így rajzolva fel a különleges és értékes pályaívét.

A kötetről bővebben a Nyugati tér blogon olvashattok.

ADL - Debrecenimami

Listakép: Pexels/Nicole Berro

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Rázva, keverve... jeges tea és kávé italok forró napokra

Rázva, keverve... jeges tea és kávé italok forró napokra

A nagy nyári melegben gyakran úgy érezzük, hogy könnyebb lenne egy kávéval, vagy teával. Forró helyzetekre jól jön néhány jeges korty akár mindkettőből.
Bolhazsákok és könyvmolyok

Bolhazsákok és könyvmolyok

Emlékszel még gyerekkorodból az összebújós meseolvasásokra? Az első kiböngészett betűkre, mikor végre összeállt egy szó? A takaró alatt zseblámpával olvasott regényekre? A könyvek világába belépés élménye egy életre elkísér bennünket.
Így lesz ügyes kezű gyereked

Így lesz ügyes kezű gyereked

Sok szülő csak az iskolaérettségi vizsgálatok során szembesül azzal, hogy óvodás gyermekének a rajzkészsége, vonalvezetése még nagyon távol áll attól, amilyen készségekre az első osztályban szüksége lesz. Kézenfekvőnek tűnhet ilyenkor színezők és feladatlapok garmadájával elárasztani a gyereket, ám a mozgások finomodásához nem erre van szükség.
Grillszezonban az édességet is együk grillezve!

Grillszezonban az édességet is együk grillezve!

A gyümölcsök magas cukortartalma szinte kiabál a grillezésért. Imádnivaló ízt ad a finom karamellizált réteg mindenféle gyümölcsnek.
Ugrás az oldal tetejére