Jelenlegi hely

A halogatás ára

Abban biztosan mindannyian egyetértünk, hogy gyermekeink pénzügyi tudatosságra nevelése kiemelkedően fontos. Szülőként az egyik feladatunk, hogy megfelelő háttérrel indítsuk el őket az életben. De ez önmagában még nem elég! Tudatos szülőként magunkról is gondoskodnunk kell, hogy nyugdíjas éveinket teljes függetlenségben, anyagi biztonságban, nyugalomban tölthessük.

Miért nem szabad az állami nyugdíjra támaszkodnod? 

A jelenlegi magyarországi nyugdíjrendszer miatt.

Nagyon leegyszerűsítve ez úgy működik, hogy aki dolgozik, annak a fizetéséből levonják a járulékokat, amiből aztán finanszírozzák a nyugdíjakat (ezt hívják felosztó-kirovó rendszernek). Vagyis ehhez elegendő munkavállaló korú ember kell! 

A KSH előrejelzései szerint viszont egyre kevesebb munkaképes korú ember lesz Magyarországon. 

2020-ban a 64 év felettiek a népesség 22,15%-át tették ki, ez 2035-re 26,5%-ra, 2050-re 32,45%-ra nő – ez több mint 10%-os emelkedés! 15 év múlva pedig 1.000.000 járulékfizető is hiányozhat a rendszerből. Ki fogja akkor fizetni a nyugdíjadat?

Mekkora összegű nyugdíjra számíthatsz az államtól?

Az öregségi nyugdíjkorhatár az elmúlt években fokozatosan nő, 2010 óta 62-ről 65-re emelkedett (2022-ben már 65 év lesz). 

Statisztikák alapján ma Magyarországon kb. 130-140.000 Ft körüli összeget kap a legtöbb nyugdíjas. Neked elég lenne ekkora összeg minden kiadásod fedezésére és még arra is, hogy a hobbijaiddal, utazással töltsd el az idődet?

Nem lenne jobb most apránként, havonta félretenni, hogy több ledolgozott évtized után ne kelljen az anyagiakért aggódni?

Ne halogass! Kérd ingyenes nyugdíj-kalkulációnkat. Csak a pontos születési dátumodra van szükségünk emailen (info@gondtalanjovoert.hu) és máris küldünk egy tervezetet részedre!

Mit tehetsz a gondtalan nyugdíjas évekért?

Egy nyugdíj-megtakarítási program ma már alapvető kell, hogy legyen mindenki életében és szerencsére a tapasztalatok azt mutatják, hogy ez és az ezzel együtt járó felelős gondolkodás kezd elterjedni Magyarországon is.

A legjobb, ha már rögtön, akkor elkezdesz egy ilyen programot, amikor a kereseted megengedni. Hiszen minél korábban indítod el, annál könnyebb nagyobb összeget összegyűjteni. A halogatásnak akár milliós ára is lehet!

Nézzük meg néhány példán keresztül, hogy mit jelent ez!

Ha például 29 éves korodban elkezdesz 10.000 Ft-ot havonta megtakarítani, akkor 65 éves korodra ~19,5 millió Ft lesz az összegyűjtött összeg (3%-os értékkövetéssel és évi 7,74%-os hozammal).

Ha viszont ugyanezt a 10.000 Ft-ot 39 éves korodban kezded el félretenni, akkor már csak alig több mint 9 millió Ft.

Ha szeretnéd tudni, hogy milyen összeggel lenne érdemes elkezdened a nyugdíj megtakarítást, küldd el az info@gondtalanjovoert.hu címre a pontos születési idődet és elküldjük ingyenes kalkulációnkat.

Dönts tudatosan, és tedd meg még ma az első lépést a gondtalan nyugdíjas évek felé!

Kérdésed van? Szeretnél többet tudni a nyugdíj megtakarításokról?
Keress minket bizalommal!

Kalotai Andrea és Katona Annamária
www.gondtalanjovoert.hu

- Budapestimami -


Tetszett ez a cikk? Kérlek oszd meg másokkal is!
A következő cikkünkben a szülők nyugdíjra való anyagi felkészüléséről foglalkozunk. Tarts velünk akkor is!

Ez is érdekelhet!
Te sem tudsz mindent irányítani - Őszintén a családi biztosításokról ››
Miért fontos a pénzügyi tudatosságra nevelés már gyermekkorban?​ ››

Szponzorált tartalom

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Minden, amit tudnod kell a szétnyílt hasizomról

Minden, amit tudnod kell a szétnyílt hasizomról

Ez a probléma férfiaknál és nőknél egyaránt előfordulhat, sőt csecsemőknél is kialakulhat, mégis legtöbbször a várandóssággal kapcsolatban találkozunk vele. A terhes kismamák esetén általában már a második trimeszterben elindul a hasfal „szétnyílása”. Kezelésével kapcsolatban erősen megoszlanak a vélemények. A magánklinikák gyakran műtétet javasolnak, de nem biztos, hogy minden esetben indokolt – hívta fel a figyelmet Karóczi Csilla a Sherlock Rehab gyógytornásza, manuálterapeutája.
Oké, de hogyaaan? - 5 tipp, hogy hogyan romantikázzunk a családi vakáción

Oké, de hogyaaan? - 5 tipp, hogy hogyan romantikázzunk a családi vakáción

Vajon hogyan lehet a romantikát belecsempészni egy családi vakációba? Milyen praktikákat lehet bevetni annak érdekében, hogy az együtt töltött időben sem feledkezzünk meg egymásról? Azt gondolom könnyedén, csak egy kicsit tervezzünk előre. Hoztam 5 tippet, melyet ti is bevethettek akár azonnal. – Ihász Anita párkapcsolati tréner írása.
Könyvajánló kamaszoknak: Holden Rose és a Lapátos fickó

Könyvajánló kamaszoknak: Holden Rose és a Lapátos fickó

A debreceni Ünnepi Könyvhét valamint új könyvsorozatának első kötetének megjelenése miatt látogatott el Debrecenbe Kovács Attila avagy Holden Rose. Vele beszélgettünk gyerekekről, motívációról, és nem utolsó sorban kamaszoknak szóló 10 pluszos könyvéről, a Lapátos fickóról.
Ti ünneplitek még a pedagógusnapot?

Ugye ti is ünneplitek még a pedagógusnapot?

Idén 70 éve, pontosan 1952 június 7-e óta ünnepeljük Magyarországon június első vasárnapján a Pedagógusnapot. Belépünk az óvoda ajtaján és akár évtizedekig elkísérnek minket, velünk vannak, míg tanulunk. Sőt, sokszor tovább. Köszönjük!
Ugrás az oldal tetejére