Jelenlegi hely

Az első hivatalos virtuális világtérkép a járványhelyzetről

COVID-19-figyelő - Az első hivatalos virtuális világtérkép a járványhelyzetről.

A Microsoft COVID-19-figyelő néven készített egy virtuális térképet, melyen nyomon követhető valóságos időben a koronavírus által súlytott területeken kialakuló érintettek száma. A szolgáltatást a Bing Map biztosítja. A interaktív térkép szolgáltatás mutatja a gyógyultak, fertőzöttek és halálos esetek számát országonként listázva is, és a térképen navigálva is.

Amerikában ráadásul tagállamonként nézhetőek meg ezek a mutatók, míg a városokra kattintva az utolsó helyi információkat, híreket is meg lehet tekinteni.

A sajnos folyamatosan emelkedő megbetegedési számokat mutató adatokat több hiteles forrásból gyűjtik és hasonlítják össze, a WHO-tól, az Amerikai Járványvédelmi Központtól (CDC) és az Európai Unióban hasonló szerepet betöltő intézettől egyaránt.

Az új szolgáltatás értékes és hasznos, mivel több, hackerek által készített rosszindulatú szoftver, nem hivatalos interaktív térkép is található az interneten a témában.

Az egyetlen gond, hogy a Bing több szolgáltatási problémával is küzd az országok járványhíreinek frissítésében. Például az Egyesült Királyságról szóló utolsó hírre kattintva egy olyan videót mutat mely szerint még nincsenek hivatalos megbetegedések Nagy-Britanniában. Miközben ugyanezen szolgáltatás térképére kattintva a fertőzöttek hivatalos száma 1500 feletti.

A Bing Map magyar nyelven ezen a linken érhető el.

ADL - Debrecenimami

Forrás: Leganerd

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Napló egy három gyermekes család életéről a koronavírus idején

Napló egy három gyermekes család életéről a koronavírus idején 7.

Szeretnék, óh, de szeretnék újra kisgyermek lenni. A világ felől nem aggódni. Csak a családommal együtt lenni. A sok aggódást elengedni.
Toyota Álomautó Rajzverseny

Toyota Álomautó Rajzverseny

Pályázat típusa: rajzpályázatKorosztály: 0-15 éves korigBeküldési határidő: 2020. június 15.  
XVI. Janikovszky Éva Meseíró Pályázat

XVI. Janikovszky Éva Meseíró Pályázat

Pályázat típusa: meseíró pályázatKorosztály: 7-16 évesekBeküldési határidő: 2020. április 16.
Milyen ez a vírus és mit tanulhatunk tőle? – Pál Feri gondolatai

Milyen ez a vírus és mit tanulhatunk tőle? – Pál Feri gondolatai

Egyszerű, keresi a kapcsolatot, használja a környezetét és élni akar. Pál Feri lelki útravalójában ötleteket ad, hogyan viseljük el ezt az időszakot és mit érdemes tennünk a szenvedéssel.
Ugrás az oldal tetejére