Jelenlegi hely

Az első hivatalos virtuális világtérkép a járványhelyzetről

COVID-19-figyelő - Az első hivatalos virtuális világtérkép a járványhelyzetről.

A Microsoft COVID-19-figyelő néven készített egy virtuális térképet, melyen nyomon követhető valóságos időben a koronavírus által súlytott területeken kialakuló érintettek száma. A szolgáltatást a Bing Map biztosítja. A interaktív térkép szolgáltatás mutatja a gyógyultak, fertőzöttek és halálos esetek számát országonként listázva is, és a térképen navigálva is.

Amerikában ráadásul tagállamonként nézhetőek meg ezek a mutatók, míg a városokra kattintva az utolsó helyi információkat, híreket is meg lehet tekinteni.

A sajnos folyamatosan emelkedő megbetegedési számokat mutató adatokat több hiteles forrásból gyűjtik és hasonlítják össze, a WHO-tól, az Amerikai Járványvédelmi Központtól (CDC) és az Európai Unióban hasonló szerepet betöltő intézettől egyaránt.

Az új szolgáltatás értékes és hasznos, mivel több, hackerek által készített rosszindulatú szoftver, nem hivatalos interaktív térkép is található az interneten a témában.

Az egyetlen gond, hogy a Bing több szolgáltatási problémával is küzd az országok járványhíreinek frissítésében. Például az Egyesült Királyságról szóló utolsó hírre kattintva egy olyan videót mutat mely szerint még nincsenek hivatalos megbetegedések Nagy-Britanniában. Miközben ugyanezen szolgáltatás térképére kattintva a fertőzöttek hivatalos száma 1500 feletti.

A Bing Map magyar nyelven ezen a linken érhető el.

ADL - Debrecenimami

Forrás: Leganerd

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Meghallgatlak! telefonos segítség az autizmussal élő gyermekek szüleinek

Meghallgatlak! telefonos segítség az autizmussal élő gyermekek szüleinek

A Nem Adom Fel Alapítvány Léleköntő programjának keretein belül indult telefonos szolgáltatás március 23-a óta elérhető a segítségre szoruló autizmussal vagy ADHD-vel élő gyermekek és szüleik számára. Céljuk, hogy a koronavírus miatt kialakult különleges helyzetben is segítségre találjanak az érintett családok.
Otthon nyaralunk! - Tippek, ötletek, hogy az idei is feledhetetlen legyen

Otthon nyaralunk! - Tippek, ötletek, hogy az idei is feledhetetlen legyen

Bizony nem a drága játékok, a luxus nyaralások azok, amikre a gyerekeink vágynak, hanem a velünk töltött időre, a bolondozásra, a sok mókára.
Ha újra itt a nyár - Jól jön a "digitális" szülői felügyelet!

Ha újra itt a nyár - Jól jön a "digitális" szülői felügyelet!

Te is szeretnéd biztonságban tudni a nagyobb gyerekeidet? Jó lenne, ha nyáron nem a kütyüket nyomkodnák egész nap? Találtam egy hasznos alkalmazást, amivel nyomon követheted, hogy mikor, merre jár, szabályozhatod a képernyőidőt és a tartalmakat is. Érdekel?
21 retró fotó a babakocsi százéves történetéből

21 retró fotó a babakocsi százéves történetéből

Milyen babakocsiban tologatták a szüleinket és nagyszüleinket? A századfordulótól a 1980-as évekig bemutatjuk a legérdekesebb modelleket a Fortepan képei alapján.
Ugrás az oldal tetejére