Jelenlegi hely

Meghallgatlak! telefonos segítség az autizmussal élő gyermekek szüleinek

A Nem Adom Fel Alapítvány Léleköntő programjának keretein belül indult telefonos szolgáltatás március 23-a óta elérhető a segítségre szoruló autizmussal vagy ADHD-vel élő gyermekek és szüleik számára. Céljuk, hogy a koronavírus miatt kialakult különleges helyzetben is segítségre találjanak az érintett családok.

A Nem Adom Fel Alapítvány Léleköntő Programjának szakemberei és önkéntesei várják az olyan családok hívásait, akik az otthon lévő autizmussal, ADHD-val élő gyermekeikkel tanácsot szeretnének a az új helyzet kihívásaira.

Az átlagosnál érzékenyebbek

Az autizmussal élők számára még fontosabb a napi rutin kiszámíthatósága, az állandóság, hiszen sokkal érzékenyebbek a változásokra. Az utóbbi hetek az egészséges embereket is megviselték, így érthető, hogy jóval nagyobb nehézséget jelenthet a koronavírus miatt kialakult helyzet kezelése, és ezzel megszokott életritmusunk felborulása, az otthoni bezártság.

Első rövid képes meséjük főként óvodás, kisiskolás gyermekeknek - innen letöltheted!

A szülőket ez kihívás elé állítja: Hogyan segíthetnének, hogy gyermekük jobban érezze magát? Hogyan dolgozzanak otthonról míg az autizmussal élő gyermekük különféle problémákkal reagál erre a bizonytalanságra? Sokan szülők egyedül érezhetik magukat egy ilyen helyzetekben, szükségük lenne a meghallgatásra, tanácsra.

Hogy mikor kit lehet hívni?

A weboldalukon közzétett listán ITT mindenki megtalálja a számára szükséges szakemberek elérhetőségét, telefonos óráit.

A telefonvonal végén különféle szakemberek, gyógypedagógusok, mentálhigiénés szakemberek és pszichológusok várják a szülők kérdéseit. Igény esetén a  telefonálókat tovább kísérik egyéni megoldások keresésével, e-mailes kapcsolattartásban,  szakemberek ajánlásával segítik őket a krízishelyzetek megoldásában.

ADL - Debrecenimami

Forrás: Nem Adom Fel Alapítvány

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Láthatatlan maszkjaink – 13 kedvenc idézetünk az álarcokról

Láthatatlan maszkjaink – 15 kedvenc idézetünk az álarcokról

„Az álarcok változnak, de a komédiás ugyanaz marad.” – Gondolatok a mindennapi maszkjainkról.
Nyegle gyerekből sportos ifjú? Beszélgetés a Z módszer oktatójával

Nyegle gyerekből sportos ifjú? Beszélgetés a Z módszer oktatójával

Szülőként előbb-utóbb sokan szembesülünk gyermekeink civilizációs életből fakadó problémáival. Abban is biztosan egyetértünk, hogy mindannyian testiekben is teljes életet élő embereket szeretnénk nevelni, s ehhez bizony elengedhetetlen a test jóllétével való foglalkozás már kicsi kortól. Hogyan induljunk neki, hogyan motiválhatunk egy kisgyereket?
Programajánló a Magyar kultúra napjára. Mit csinálsz január 22-én?

Programajánló a Magyar kultúra napjára. Mit csinálsz január 22-én?

Gondolnád, hogy 26 éve minden január 22-én megünnepeljük a Himnusz születésnapját?  A Magyar Kultúra napjának hívják, évről évre egyre több helyen és izgalmasabb programokkal emlékezve meg erre a mindnyájunknak fontos születésnapról.
Családi pótlék utalása 2021-ben - itt vannak a pontos dátumok és az összegek

Családi pótlék utalása 2021-ben - itt vannak a pontos dátumok és az összegek

Mely napokon kapjuk kézhez a családi pótlékot? A hivatalos folyósítási dátumok és a családi pótlék összege 2021-ben.
Ugrás az oldal tetejére