Jelenlegi hely

Szezonnyitás a Lupa-tavi szuperstrandon!

A hétvégén megnyitotta kapuit a Lupa-tó tavaly átadott, fehér homokos szuperstrandja. Élnézve ezeket a képeket, nemcsak a strandimádóknak jön meg a kedve a tropical beach-hez.

A Békásmegyertől kevesebb mint 3 kilométerre fekvő bányató eddig is sokak kedvence volt a forró nyári napokon, jóllehet eddig csak illegálisan, veszélyes körülmények között lehetett csobbanni itt. Gerendai Károly legújabb projektjének köszönhetően a tavalyi nyártól azonban igazi strandparadicsom várja a látogatókat. A Lupa-tó az ország legtisztább tavaként is elhíresült, vize állítólag ivóvíz tisztaságú. 

 Fotók: Lupa Tó Official   
                                                             

A Lupa-tó a közeli Lupa-szigetről kapta a nevét. A dunai földdarab egykor Luppa Péter birtoka volt, így a helyesírásáról megoszlanak a vélemények, van, aki egy, van, aki két p-vel írja. A bányatavat körbeölelő strandkomplexum mindenesetre az előbbi verzióra szavazott.

A homokos strand a fővárosból autóval, kerékpárral és tömegközlekedéssel is könnyen megközelíthető (a HÉV-megállótól kb. 20 perc séta). Nemcsak elhelyezkedése és tiszta vize, de a tó egyéb adottságai miatt is a családok egyik kedvence lehet. A tóba lépve ugyanis métereken át alig félméter mélységű a víz, így bármilyen korú gyerek számára biztonságos a fürdőzés. Az úszni vágyók pedig élvezhetik a 4-6 méter mély vizet. A parton strandröplabda és strandfocipálya várja a látogatókat, a vízben pedig wakeboardozni is lehet. A kisebbeket pedig gyerek beach sekély vízű, zárt partszakasz és gyermek játszótér várja.

Ami a jegyárakat illeti: a felnőtt, illetve gyerek napijegy 3 000, illetve 2 000 forintba kerülnek, a családi jegyet 8 000 forint egy napra. 17 órától pedig féláron lehet belépőt váltani.

A 2017-es belépő árak részletesen, valamint további információk és fotók a strandról megtekinthetők ITT.

Egy kis ízelítő a prémium strand szolgáltatásaiból:

 • wakeboard centrum
 • sportpályák: strandröplabda, strandlabdarugás, strandkézilabda, strandtenisz, műfüves foci, street-workout pálya, beach fitness pálya
 • búvár centrum
 • blob csúszda
 • vízi élménypark
 • extrém sport eszközök bérlő helye
 • gyermek beach, sekély vízű, zárt partszakasszal
 • gyermek játszótér
 • privát beach szakasz
 • open office munkahely
 • gasztro sétány
 • bárok és szórakozóhelyek
 • öltözők, mosdók, zuhanyzók

Forrás: Lupa Tó Official, lupato.hu

Budapestimami 2017

Hozzászólások

Vasárnap 2017.07.24.-én két családot vittünk magunkkal wakeboardozni és ajánlottuk nekik a Lupa tavon lévő wakeboard pályát. Egész nap csak elnézést kért mindenki a szolgáltatóknál, amilyen szolgáltatásokat igénybe vettünk, mert nem tudtak kiszolgálni vagy sokat kellett várni (4 fő pénztári beléptetése több mint 15 perc volt, ebéd több mint 1 óra, wakeboard oktatás gyerekeknek 20 órakor, de már el akartak küldeni). Mi csak mosolyogtunk és nem idegeskedtünk, mert mi is a szolgáltató iparban vagyunk több mint 25 éve és a Lupára kikapcsolódni jövünk, de amit távozáskor a pénztárnál alakítottak az már a középkort idézi. Nem kaptuk vissza a belépőink kaucióját 7 500 Ft.-ot, mert nem tudtuk bebizonyítani egy papír nyugtával, hogy a wakeboard pályán voltunk. Manapság papírt már csak a wc-re használunk, nem pedig egy szórakozó helyen, ahol mindenkinek tele van a keze a wakeboard felszerelésekkel. 2017-ben az elektronika korában, amikor fényképes regisztráció készült rólunk vásárláskor a shop-ban illetve kifizetjük az 5x1 óra felnőtt csúszást és a két gyermek oktatást, amiről karszalagunk is van, akkor ne kelljen egy papír darabbal igazolnunk, hogy a pályán voltunk. Azt sem fogadták el a pénztárban, hogy kártyával fizettünk és kértük ellenőrizze azt a blokkot, amihez igazából semmi köze. Szomorú lettem, hogy az egyébként sem kedvező árú belépők és árak mellett, ennyire a lehúzásra mennek rá. Nem elég a bevétel. Hazafelé eszembe jutott, hogy a kártyás fizetésnél a fényképes regisztráción kívül bizonyíték még, hogy a kifizetésről sms-t kapunk a telefonunkra. Ezt jelezni fogjuk a pénztárosoknak. Remélem, hogy mások nem járnak így mint mi. Ennek a helynek inkább a jó hírverésre lenne szüksége, mint ezekre a rengeteg negatív komentekre. Fontosnak tartottam, hogy még az elején derüljenek ki ezek a hibák, de ez a lehúzás, vendégek szándékos megkárosítása nem a hiba kategóriába tartozik. Ez már a csalást kategóriáját is kimeríti. Elindult egy folyamat, amelynek a vége remélhetőleg nem a tó tönkretétele lesz, hanem egy vendégbarát szórakozó hely kiépítése és a lehúzásokra parancsot adó vezetőség eltávolítása - elszámoltatása.

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Családi pótlék utalása 2021-ben - itt vannak a pontos dátumok és az összegek

Családi pótlék utalása 2021-ben - itt vannak a pontos dátumok és az összegek

Mely napokon kapjuk kézhez a családi pótlékot? A hivatalos folyósítási dátumok és a családi pótlék összege 2021-ben.
Mindenki hazudik – Tényleg az vagy, amire klikkelsz?

Mindenki hazudik – Tényleg az vagy, amire klikkelsz?

A „Mindenki hazudik” című könyv szerzője szerint a Google-kereséseink sokkal reálisabb képet mutatnak rólunk, mint például a közösségi oldalakon megjelent posztjaink, hiszen itt olyan dolgokat is megvallunk, amiket különben sehol, senkinek máshol. Tudtad, hogy az algoritmusok jobban ismernek téged, mint te magadat?                                 
3 módszer, amivel kordában tarthatod a szülői szorongást

3 módszer, amivel kordában tarthatod a szülői szorongást

Jó, kimondom: kifejezetten szorongó alkat vagyok. Ha éppen nincs semmi különösebb, amin lehet aggódni, akkor biztos lehet benne mindenki, hogy pár órán belül találok valamit, amin a családommal együtt tudunk forgolódni. Mióta gyerekeim vannak, bevallom őszintén, nincs is túl nehéz dolgom. Anyaként mi mást is lehet csinálni, mint lépten-nyomon valami miatt aggódni? :)
Indul a 2021-es lakásfelújítási támogatás programja. Bele mersz vágni?

Indul a 2021-es lakásfelújítási támogatás programja. Bele mersz vágni?

Újdonság az államilag támogatot lakásfelújítás, nem csoda, ha rengeteg a kérdés. Körbejártuk a témát, ki, hogyan és mikor jogosult az igénylésre. Elő a számológépet, laptopot, papírt, és indulhat a tervezgetés!
Ugrás az oldal tetejére