Jelenlegi hely

Startupok a gyerekekért és a családokért – Játék az angol tanulás!

Ajándék angol nyelvórákat kínál gyermeknap alkalmából AlGharawi M. Attila, a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány (BVK) Be Smart nyertes startupjának vezetője. A Xeropan akciójában a prémium kódot aktiválók az egész nyári szünetre elegendő, gyermekek (és felnőttek) számára izgalmas anyagot érhetnek el az applikációban. 

9-től 99 éves korig bárki elmélyülhet játékosan az angol készségeinek fejlesztésébe, a haladóknak is biztosítja a nyelvtudásuk frissen tartását. Így érhetitek el az applikációt:

Töltsétek le (ingyenes ANDROID - http://deeplink.xeropan.com/bvk-play, IOS - http://deeplink.xeropan.com/bvk-ios) és feltétlenül aktiváljátok a bvkc17 kódot, amivel az egész "nyári szünetre" elegendő izgalmas prémium anyagot is el tudtok majd érni, (kód aktiváláshoz segítség itt: https://xeropan.com/hu/kupon.html )

A készítők tapasztalatai alapján azoknál válik leginkább érzékelhetővé a fejlődés, akik napi 15-20 percet, kb. egy uzsonnázásnyi időt szánnak az angolozásra. A felhasználók kedvencei a Nutella készítéséből, a Star Wars trailerből és az ismerkedésről készített leckék.

A BVK versenyein számos olyan startup került a győztesek közé, melynek fejlesztése a gyermekek és a családok javát szolgálja, az innovációjuk hozzájárul egy tisztább, egészségesebb, emberközpontúbb jövő építéséhez. A fiatal vállalkozók smart city, e-healt, a mobilitás és a jövő oktatása kategóriákban megvalósított, újszerű, praktikus és gyakorlatias projektjei a külföldi bemutatkozások során is sikert arattak.

A Xeropan egy olyan technológia által támogatott, mégis tanárok révén mentorált innovatív tanuló rendszert kínál, mely sokkal hatékonyabbá és gyorsabbá teheti a nyelvtanulás folyamatát. Az applikáció intuitív szórakoztató feladatokkal élvezetes időtöltéssé varázsolja a nyelvtanulást és motivációt nyújt. Az applikáció jelenlegi verziója iOS és Android platformokon érhető el.

A smart city koncepcióban tevékenykedő startupok a környezetvédelemre és az újrahasznosításra helyezik a fókuszt. Ide tartozik a Platio fejlesztése, mely egy energiatermelő és információ-technológiai funkciókkal ellátott térburkoló rendszer, amely a járókelők lépéseiből termel energiát. Ez a magyar innováció új lehetőséget nyit a megújuló energia részarányának növelésére az áramtermelésben, energiahatékony megoldások fejlesztésére, továbbá hozzájárulhat az élhetőbb, okos városok adatalapú tervezéséhez.

Egy másik kiemelkedő projekt az Elektromega Kft. teljesen környezetkímélő, nulla emissziós, elektromos meghajtású szemeteskocsijainak bevezetése. Az innovatív vállalkozás prototípusa hamarosan Budapest utcáin is gyűjti majd a szemetet.

Különleges figyelmet érdemelnek azok a startupok, melyek az integráció és az akadálymentesítés elősegítését tűzték ki célul. A MagikMe olyan speciális játszótéri eszközöket tervez és forgalmaz, melyeken sérült és ép gyerekek közösen, előbbiek kerekesszék nélkül tudnak játszani. A startup egy olyan értékteremtő magyar vállalkozás, melynek célja a kora gyermekkori integráció elősegítése és a többségi társadalom szemléletformálása a sérültekkel kapcsolatosan, ezzel facilitálva a dialógust és együttműködést.

Egy másik, szintén Be Smart nyertes startup, a Route4U fejlesztése egy kereshető és tervezhető akadálymentességi térkép, mely az akadálymentesség szintje szerint színezett helyek (kávézó, bolt, gyógyszertár, középület,stb.) mellett, a közösség által automatikusan naprakészen tartható járdaadatokat is tartalmaz. Babakocsival, kerekesszékkel közlekedők részére problémamentes háztól házig navigációt kínál, a tömegközlekedési járatinformációk felhasználásával.

Az egészségügyi és az e-healt innovációk szintén kiemelt területei a fejlesztésnek. A családok egészségének megőrzését szolgálja a Home Sensor innovációja. Okos szenzor-rendszerének köszönhetően optimális szinten tartható a lakásban a levegő minősége. Probléma esetén okostelefonon keresztül riasztást küld a tulajdonos számára, és segít az megfelelő szellőztetési idő megtanulásában.

Az asztma tüneteinek kezelésében és nyomon követésében nyújt segítséget az orvosok és a betegek számára a Pulmoment egészségügyi alkalmazása. A páciens néhány gombnyomással megadja a napi állapotát, amit az orvos egy web alapú felületen valós időben tud vizsgálni. Az adatok elemzésével megjósolhatóak a kritikus időszakokat, hatékonyabbá és gyorsabbá válik az orvos és a beteg konzultációja.

A Rendi takarító szolgáltatásai a hétköznapokban kínálnak gyakorlati segítséget az édesanyáknak. A vállalkozás egyszerűen felhasználható és folyamatosan optimalizált platformján keresztül a vásárlók opciókkal bővíthető, igényeire szabható takarítást tudnak rendelni. A cég megbízható és megfizethető áron dolgozó takarítókkal áll szerződésben. A Rendi szolgáltatásainak köszönhetően az édesanyák több időt tölthetnek gyermekeikkel, és több energiájuk is marad.

Forrás

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Láthatatlan maszkjaink – 13 kedvenc idézetünk az álarcokról

Láthatatlan maszkjaink – 15 kedvenc idézetünk az álarcokról

„Az álarcok változnak, de a komédiás ugyanaz marad.” – Gondolatok a mindennapi maszkjainkról.
Nyegle gyerekből sportos ifjú? Beszélgetés a Z módszer oktatójával

Nyegle gyerekből sportos ifjú? Beszélgetés a Z módszer oktatójával

Szülőként előbb-utóbb sokan szembesülünk gyermekeink civilizációs életből fakadó problémáival. Abban is biztosan egyetértünk, hogy mindannyian testiekben is teljes életet élő embereket szeretnénk nevelni, s ehhez bizony elengedhetetlen a test jóllétével való foglalkozás már kicsi kortól. Hogyan induljunk neki, hogyan motiválhatunk egy kisgyereket?
Programajánló a Magyar kultúra napjára. Mit csinálsz január 22-én?

Programajánló a Magyar kultúra napjára. Mit csinálsz január 22-én?

Gondolnád, hogy 26 éve minden január 22-én megünnepeljük a Himnusz születésnapját?  A Magyar Kultúra napjának hívják, évről évre egyre több helyen és izgalmasabb programokkal emlékezve meg erre a mindnyájunknak fontos születésnapról.
Családi pótlék utalása 2021-ben - itt vannak a pontos dátumok és az összegek

Családi pótlék utalása 2021-ben - itt vannak a pontos dátumok és az összegek

Mely napokon kapjuk kézhez a családi pótlékot? A hivatalos folyósítási dátumok és a családi pótlék összege 2021-ben.
Ugrás az oldal tetejére