Jelenlegi hely

Nem csak a férfiak, a nők is remekelnek a sportban

Voltak idők, amikor a nőket nem engedték sportolni, ez csak a férfiak kiváltsága volt. Gondoljunk csak az ókori Rómára, vagy a görög olimpiára. Ezeken a játékokon nők nem vehettek részt, és igazából még a lelátókon sem lehettek jelen. Később már szurkolhattak a kedvenceiknek, de játszani nem játszhattak. Ma már egyre több nő is megcsillogtatja a tehetségét és bizonyítja be, hogy a nemek között voltaképpen nincs különbség. Hiszen egy nő is lehet tehetséges, kitartó és érhet el sikereket egy adott sportban. A cikkben néhány remek sportról lesz szó, amely sportokban a nők ország – világ előtt sikeresen bebizonyították, hogy bizony helyük van a sporttörténelemben, hiszen kimagasló teljesítményüket egy-egy férfi
sportoló is megirigyelhetné.

A nők és a rögbi

Nem csak az Egyesült Királyságban, hanem nemzetközi szinten megemelkedett a női rögbijátékosok száma. 2013 óta mintegy 60 százalékkal nőtt a női rögbijátékosok száma szerte a világon, egy online sportfogadás információs oldal szerint. Természetesen, még mindig kisebbségben vannak a férfi rögbijátékosokkal szemben, de a női játékosok száma évről – évre csak növekszik, és az elért sikereik is azt mutatják, hogy a nőknek is helyük van a pályán.

Az extrém sportban a nők is remekelnek

Azt gondolhatjuk, hogy csak a férfiakban él a kalandvágy, csak a férfiak szeretik az extrém sportokat, pedig ez nem így van. Számtalan női sportoló imádja a kalandos, extrém sportot, amely sportágakban kiemelkedő teljesítményt is nyújtanak.

Női teniszbajnokok

Az amerikai Forbes Magazin százas listáján Serena Williams az 51. helyet foglalja el. Mindenki tudja, hogy kicsoda Serena Williams, mindenki tisztában van a teniszben elért sikereivel. Serena Williams minden idők egyik legkiválóbb sportolója, lekörözve ezzel néhány férfi sportolót is. Azonban ez a 100-as lista még mindig azt tárja elénk, hogy bizony a férfiak még mindig vezetnek, már ami a sportban való részvételüket és keresetüket illeti, azaz van még mit behozni a hölgyeknek és sok Serena Williamsre lenne még szükség, hogy a világon nagyobb elismerésnek örvendjenek a női sportolók.

A nők és a gyeplabda

A női gyeplabda egy remek példa arra, hogy milyen sikereket érhetnek el a nők is ebben a sportban, amennyiben pénzt fordítanak arra. A gyeplabdát a világon sokan kedvelik. Kiemelkedőnek számít a brit női csapat, Rióban, 2016-ban, aranyat nyertek, a Bet 365 információi szerint.

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Láthatatlan maszkjaink – 13 kedvenc idézetünk az álarcokról

Láthatatlan maszkjaink – 15 kedvenc idézetünk az álarcokról

„Az álarcok változnak, de a komédiás ugyanaz marad.” – Gondolatok a mindennapi maszkjainkról.
Nyegle gyerekből sportos ifjú? Beszélgetés a Z módszer oktatójával

Nyegle gyerekből sportos ifjú? Beszélgetés a Z módszer oktatójával

Szülőként előbb-utóbb sokan szembesülünk gyermekeink civilizációs életből fakadó problémáival. Abban is biztosan egyetértünk, hogy mindannyian testiekben is teljes életet élő embereket szeretnénk nevelni, s ehhez bizony elengedhetetlen a test jóllétével való foglalkozás már kicsi kortól. Hogyan induljunk neki, hogyan motiválhatunk egy kisgyereket?
Programajánló a Magyar kultúra napjára. Mit csinálsz január 22-én?

Programajánló a Magyar kultúra napjára. Mit csinálsz január 22-én?

Gondolnád, hogy 26 éve minden január 22-én megünnepeljük a Himnusz születésnapját?  A Magyar Kultúra napjának hívják, évről évre egyre több helyen és izgalmasabb programokkal emlékezve meg erre a mindnyájunknak fontos születésnapról.
Családi pótlék utalása 2021-ben - itt vannak a pontos dátumok és az összegek

Családi pótlék utalása 2021-ben - itt vannak a pontos dátumok és az összegek

Mely napokon kapjuk kézhez a családi pótlékot? A hivatalos folyósítási dátumok és a családi pótlék összege 2021-ben.
Ugrás az oldal tetejére